9500 USD: Osudové číslo bitcoinu v týchto dňoch

9500 Usd: osudové číslo bitcoinu v týchto dňoch

Cena bitcoinu je v týchto dňoch viac ako inokedy nerozhodná a o ďalšom smerovaní v najbližšej dobe sa rozhoduje práve teraz. Kľúčom je číslo  9500 Usd. Prečo? Dozviete sa v článku, rovnako ako to, prečo je scenár rastu ceny ohrozený a čo sa môže diať ďalej.

Osud bitcoinu závisí od čísla 9500

Zóna okolo 9500 Usd predstavuje z technického pohľadu silné rezistentno-suportné územie, od ktorého sa cena bitcoinu buď silno odráža, alebo v prípade prerazenia pokračuje zrýchleným tempom v predchádzajúcom pohybe. Denný graf BTC/USD (Bitfinex) s modrou čiarou to názorne ilustruje: Ak raz bola táto úroveň prelomená, cesta naspäť je dosť obtiažna. Síce od začiatku tohto roku už bariéra bola prelomená trikrát, stále má svoju silu. A momentálne sa cena bitcoinu nachádza tesne pod ňou. Preto najbližšie hodiny a dni ukážu, čo bude s cenou kryptomeny v najbližšej dobe. Pre kľud býkov sa potrebuje usadiť nad 9500. To sa zatiaľ nedeje.

9500 USD: Osudové číslo bitcoinu v týchto dňoch

Raketový scenár sa zatiaľ odkladá

Cena pod 10-tisíc USD neveští raketu v najbližšom čase. Napriek tomu, že sme pred časom videli vývoj skôr optimisticky, najmä v súvislosti s prelomením okrúhleho čísla na grafe, upozorňovali sme, že raketový scenár možno odložiť pri návrate ceny pod 10-tisíc. A čím dlhšie sa trh kúpe pod touto úrovňou, tým pravdepodobnejšou sa stáva aj možnosť dlhodobejšej stagnácie ceny v rozmedzí 10 000 – 6 000 USD.

Po Mt.Goxovský scenár?

Pamätníci zmenárne Mt. Gox prechádzali očistcom po strmhlavom výstupe z 20 na 1000 dolárov v priebehu roku 2013. Nasledoval krach burzy (ktorej následky hýbu s trhom dodnes) a vyše trojročné vajatanie ceny dokonca často nižšej až o 79 % oproti predchádzajúcemu maximu. Ak by sme takúto mieru korekcie pripustili aj v tejto fáze (párdňovými obchodníkmi a bankstermi označovanú aj ako “koniec bitcoinu”), potom by návrat k 4 000 USD nemusel byť až taký prekvapujúci.

Čo hovorí Fibonacci

Opätovným pohľadom na celkový výstup ceny bitconu z 0 na 20 000 USD a aplikovaním Fibonacciho čísel sa dôležitosť zóny 9500-10 000 dolárov ešte viac zvýrazňuje. Práve tu sa totiž nachádza úroveň 50 % korekcie rastového pohybu. Po jej opätovnom nedávnom prelomení zhora je najbližší cieľ 7 500 Usd. Potom by do úvahy mohla pripadať aj už zmieňovaná štvortisícka, potešiac tak všetkých tých, ktorým ešte ostal pušný prach, prípadne nezvlhol v zatváraných marginových nákupoch v nedávnom období.

Čo spraví s bitcoinom padajúci dolár?

Hoci bitcoin dlhodobo nevykazuje žiadnu koreláciu s ani jedným z tradičných finančných inštrumentov, americký dolár čaká v najbližších mesiacoch neľahké obdobie. Padajúce akciové trhy alebo dolár by mohli byť tým býčim impulzom pre hlavnú kryptomenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *