Bitcoin medvede cítia ľahkú korisť

Trading je aj o stanovení a minimalizovaní rizika ešte predtým, než potvrdíte klávesnicou “Predaj” alebo “Nákup”. Často krát je to zdĺhavé čakanie na vhodnú situáciu a správne nastavenie cenového grafu a následné rýchle zareagovanie. Niečo ako rybačka alebo poľovačka, iba s dôkladnejšou prípravou.

 

Na páre Btc/Usd práve jedna z takýchto chvíľ nastala. Cena sa práve v tomto momente nachádza na priesečníku viacerých dôležitých indikátorov, ktoré uľahčujú práve to určenie rizika.

Tým najviditeľnejším je klesajúci trendový kanál (hoci s nie dlhou históriou odrazov), okolo ktorého hornej hranice sa cena momentálne plazí. Druhým je CCI stratégia Ondru Nováka a rozhodujúca zelená čiara. Prienik nad ňu znamená signál na nákup a pod ňu predaj. Tretím a často sledovaným indikátorom je Fibonacciho korekcia (pre akú-takú prehľadnosť nezakreslená v grafe), kde práve v týchto miestach dochádza k obnoveniu dominantného pohybu ceny.

 

Suma-sumárum: Na základe týchto faktorov, a ešte pár iných, je pravdepodobnejší pohyb ceny smerom nadol ako hore. A práve teraz je vhodná chvíľa na krátkodobý špekulatívny predaj Btc/Usd. Cieľová úroveň 560 – 530, stop-loss 585 – $600.

 

Znamená to, že je viac ako isté, že cena pôjde v najbližších hodinách nadol a dosiahne uvedené méty? Kdeže! Existuje iba vcelku vysoká pravdepodobnosť, že sa tak stane. O tom, či a kedy sa oplatí krátkodobo predávať Bitcoin, možno niekedy nabudúce:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *